Mercedes voor groen vervoer?

Na de elektrische Vito E van 2011 is Mercedes-Benz nu druk bezig met een doorontwikkeling gericht op de persoonsvervoer. Deze uitvoering heeft dezelfde naam, maar met de achternaam CELL Crew Cab Combi en we kunnen hem verwachten in mei dit jaar. Zeven personen zullen zich kunnen verplaatsen met deze elektrische luxe busje, mits maar een persoon zich op de bestuurdersstoel begeeft.

Hoewel deze auto in het land van de autobahn is gecreëerd hoeft u er niet op te rekenen dat u door deze groene persoons-Vito zal worden ingehaald. Als u de auto namelijk helemaal heeft opgeladen, dan zou deze op topsnelheid zo’n 130km kunnen rijden. Maar de snelheid waarmee u die afstand aflegt is wel een heel stuk lager, namelijk 89km per uur. Hiermee loopt u het risico om een irritatie factor te worden bij haastige (vrachtwagen)chauffeurs.  Als u vanuit stilstand vol gas geeft en dan tot 6,5 telt, dan zou u op een snelheid van 50 kilometer moeten zitten. En als u dan nog 4,5 seconden door blijft gassen dan zou u bij de 80 kilometer moeten zijn. Dit is zeker geen busje dat u voor het vermogen aanschaft, maar voor de compleetheid: onder de kap zit een 60kW elektromotor en 280 Nm is de waarde die aan de koppel wordt gegeven.

Een geruststelling voor de Nederlandse chauffeurs:

De ‘Vito E-CELL Crew Cab Combi’ zal leverbaar zijn in 15 landen, maar niemand heeft nog de naam van ons land kunnen opvangen.

Klik hier voor het orginele artikel op nu.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s