EV’s zetten nog niet massaal voet in Nederland

Ik vermoed zelfs dat de meeste mensen niet gelijk de betekenis van EV kunnen bedenken of opnoemen. De afkorting staat voor “Electrical Vehicle”, een soort voertuig dat een steeds groter aandeel in moet nemen van de totale autoverkoop, als het aan de regering ligt.  Nu de cijfers op een rijtje zijn gezet is het verkooppercentage van 2011 maar een schamele 0,3%. De meest populaire EV van afgelopen jaar was de Nissan Leaf met 329 exemplaren, de tweede plek werd ingenomen de Smart Fortwo met 4 exemplaren minder. De derde plek hoort eigenlijk toe aan de Peugeot Ion, maar het aantal verkochte exemplaren is te dramatisch weinig om het te vertellen.

Wel biedt het jaar 2012 hoop. In januari heeft een drietal merken, gevormd door Renault met de Fleunce Z.E. samen met de Smart Fortwo en de Opel Ampera, het voor elkaar gekregen om in die ene maand al 143 auto’s te verkopen. Dus deze drie auto’s zou u tegen moeten komen:

ImageImageImage

Ik moet toegeven, ze lijken merendeels wel een stuk aantrekkelijker te worden wat betreft design…

Mensen die regelmatig langere afstanden rijden zullen niet snel iets voelen voor deze EV’s, maar het kunnen ideale auto’s zijn voor mensen in de stad.

Als u hier klikt, dan krijgt u het originele artikel te zien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s