Bezwaarschrift tegen verruiming van de Winkeltijdenwet ingediend bij Gemeente Utrecht

Bij de gemeenteraad van Utrecht is een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit om de Winkeltijdenwet te verruimen. Het bezwaarschrift is opgesteld door acht plaatselijke winkeliers, samen met de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, de Reformatorisch Maatschappelijke Unie voor Werknemers (RMU) en de Stichting Tegen Verruiming Zondagsopenstelling. De ChristenUnie is blij met dit geluid. De Winkeltijdenwet wordt steeds vaker op een manier uitgelegd waarmee verruiming mogelijk is. Zo was de wet niet bedoeld.
Het achterdeurtje van de toerismebepaling wordt langzamerhand een hoofdingang voor gemeenten. De ChristenUnie Utrecht vindt het dan ook heel goed dat deze winkeliers met de vakbonden naar de rechter stappen. Wij hopen dat de verruiming een halt wordt toegeroepen. Zodat de Winkeltijdenwet voor werknemers en kleine ondernemers weer een beschermende werking heeft, zoals het is bedoeld.

Het bezwaar richt zich tegen het misbruik van de Toerismebepaling in de Winkeltijdenwet. Via deze bepaling wordt het levensmiddelenzaken toegestaan open te zijn op alle zondagen. De indieners van het bezwaarschrift betwijfelen het nut van deze openstelling voor het toerisme. Daarnaast zijn er bezwaren met betrekking tot de belangenafweging.

Eerder protesteerde de jongeren van de ChristenUnie tegen de verruiming van de Winkeltijdenwet 

Origineel bericht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s