Het Reformatorisch Dagblad organiseert op zaterdag 14 april in de Sint-Joriskerk in Amersfoort een symposium over de onbekende psalmen. Aanleiding is de recente discussie hierover in deze krant.
Hoofddoel van het ‘ervaringssymposium’ is het samen zingen van twaalf onbekende psalmen. Daarnaast wordt in korte referaten het thema belicht.

Drie organisten begeleiden de samenzang op het Naberorgel: Rien Donkersloot (onlangs benoemd tot hoofdorganist van de Joriskerk), Dick Sanderman (organist van de Schildkerk in Rijssen) en Marco den Toom (organist van de Oude Kerk in Putten).

Dick Sanderman

Rien

Rien

Marco den Toom

Twee predikanten en een organist belichten verschillende aspecten van het thema ”onbekende psalmen”. Ds. L. W. van der Meij, christelijk gereformeerd predikant in Driebergen, behandelt de vraag of de christelijke gemeente anno 2012 nog wraakpsalmen kan zingen. Ds. C. Hogchem, predikant van de gereformeerde gemeente in Genemuiden, spreekt over de vraag hoe gezin, kerk en school de onbekende psalmen kunnen promoten. Dirk Jan Versluis, voorzitter van de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeenten (VOGG), gaat na welke rol de organist kan spelen bij het zingen van psalmen met moeilijke melodieën.

Bericht op RD

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s