Pussy Riot moet boeten voor optreden tegen Poetin

Maria Alyochina en Nadja Tolokonnikova, twee vrouwen van de punkband Pussy Riot die op 3 maart werden opgepakt, twee maanden in voorarrest moeten blijven, waarna ze tot zeven jaar celstraf kunnen krijgen. Een rechtbank heeft het voorarrest van de twee leden van de band Pussy Riot verlengd. Maria Alyochina en Nadja Tolokonnikova zijn eind februari opgepakt na een optreden in de Christus-Verlosserkathedraal in Moskou, waar ze protesteerden tegen Poetin.

Tijdens hun optreden baden ze tot moeder Maria om Poetin te verdrijven. Pussy Riot heeft vaker opgetreden tegen Poetin, waaronder een optreden op het Rode Plein waar ze zongen dat ‘Poetin over zichzelf pist’. Met hun protesten willen ze laten zien dat het regime nu, waarbij het hele land door een persoon geregeerd wordt, niet werkt. De kerk krijgt in Rusland steeds meer macht en zich mengen in de politiek. Ze schaart zich achter Poetin. De leden van Pussy Riot worden beschuldigd van hooliganisme, waar normaal een boete of maximaal vijf dagen celstraf opstaat. De bandleden kunnen nu zeven jaar cel krijgen, omdat de kerk de bandleden beschuldigd van godslastering.

Bronnen: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3222960/2012/03/09/Meisjes-van-Pussy-Riot-moeten-boeten-voor-optreden-in-Russische-kerk.dhtml
http://www.nd.nl/artikelen/2012/maart/14/arrest-leden-pussy-riot-verlengd
http://nos.nl/op3/video/349979-pussy-rioters-hangt-celstraf-boven-het-hoofd.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s