Afropunk: Anarchy in SA

Anarchy in South-Africa: punk overtrad de wet. Met de opkomst van punk in de jaren ’70 ontstond voor de jongeren in Zuid-Afrika voor het eerst een mogelijkheid om zich te verzetten tegen de Apartheid, die toen nog volop aan de gang was. Er ontstond voor het eerst een jongerencultuur en een mogelijkheid om zich te kunnen verzetten tegen het bestaande regime. Bands met zowel zwarte als blanke bandleden overtraden de wet en gingen tegen het regime in.

De punkmuziek uit Afrika verschilde wel met die van Europa. In de Afrikaanse punkmuziek werd ook de traditionele Afrikaanse muziek in vervlochten. Zo heeft de Afrikaanse punkmuziek een eigen stijl gekregen en is het ook een aparte stijl binnen de punkmuziek geworden. Afro-punk, zoals het nu heet, bestaat nog steeds. Bekende afro-punk bandjes zijn de Dead Kennedys, Fishbone en Reagan Youth.

Bronnen: http://www.filmfestivalrotterdam.com/nl/films/punk-in-africa/ http://www.readwriteweb.com/archives/punk_in_africa_three_chords_three_countries_one_rep2.php

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s