Grant Hart

Begin jaren 1980 zette hij als drummer en songschrijver van Hüsker Dü het punkrockgeluid op de rails dat later voor een muzikale omwenteling zou zorgen. Ook nu nog is Grant Hart een van de invloedrijkste figuren uit de boeiende scène van de Amerikaanse Twin Cities, Minneapolis en Saint Paul.
Grant Hart

Kun je aan de hand van je eigen voorbeeld beschrijven hoe die scène tot stand is gekomen?

Grant Hart: Ik werkte in een platenwinkel, toen dé plek om mensen te ontmoeten die geïnteresseerd waren in muziek. Ik was nog heel jong, te jong om alcohol te drinken en binnen te mogen in de concertzalen. Dus begon we te spelen bij vrienden thuis, op privéfeestjes,… Daardoor bereikten we makkelijker jonge mensen die op zoek waren naar een alternatief voor de muziek die men in de bars speelde.

De tijden zijn veranderd.

Hart: Ja, is het niet triest dat de computerbedrijven socialenetwerksites moesten uitvinden om de mensen weer een sociaal leven te geven? Het positieve eraan is dat het nu veel makkelijker is om te communiceren met gelijkgezinden. Maar ze moeten dan natuurlijk wel de uit-knop van hun computer weten staan en naar buiten komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s