Gabber zal overleven

Vroeger was gabber groot en zag je de gabbers over straat lopen. Op Nike Air Max Classics, in een trainingspak en een kale kop. De naam gabber is over gegaan Hardcore, alleen de echte liefhebbers worden nog gabbers genoemd. De gabber/hardcore scene heeft zijn publieke hoogtij gehad, maar het leeft nog steeds voort.

Het grootste feest van Masters Of Hardcore in 2011.

Onder de jongeren is het nog steeds in trek, het genieten van de harde drumm, bass, vocals, synthesizers en andere geluid samples. Het genieten van de het geluid wat veel mensen als herrie beschouwen. Decibelmeters die hoog uitslaan, de gezelligheid, lasershows. It will not die!

Veel nieuws is er niet over te vinden, af en toe is er dan een reportage of een documentaire over deze subcultuur. Maar echte nieuwe innovaties zijn er niet echt, de mainstream gabber zal blijven staan en aanpassen op de commercie. Gabber heeft zijn hoogtij gehad in de jaren ’90, of dit ooit nog wederkeert is de vraag. Iets wat typisch Nederlands is, gaat nu de wereld over. Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland. En het blijft langzaam groeien in het buitenland, maar ook daar is weinig over te vinden.

Gabber zal altijd blijven leven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s