Asielzoekerscentra moeten deuren sluiten

De COA sluit nog eens 7 asielzoekerscentra. Dit gebeurt omdat het kabinet de COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) 51 miljoen euro laat bezuinigen. Daarnaast worden er ook honderden banen binnen het COA geschrapt.

COA

COA

In Aalten, Azelo, Bellingwolde, Crailo, Geeuwenburg, Rotterdam en Sweikhuizen moeten de centra hun deuren sluiten. Met het sluiten van de centra verdwijnen er 2600 opvangplaatsen en honderd arbeidsplaatsen. Vier andere centra zijn al gesloten en nog drie volgen later dit jaar. Ook verdwijnt 40% van de 500 banen bij het hoofdkantoor van COA.

Het geldverspilling van het COA kwam aan het licht door de NOS. Zij meldden dat de instelling de asielzoekerscentra onnodig open zou houden.

Maar de combinatie van bezuinigingen van het COA en de nieuwe asielwet zorgt ervoor dat er steeds meer uitgeprocedeerde asielzoekers op straat belanden. Wie het asielzoekerscentrum niet binnen 28 dagen verlaat om terug te gaan naar het land van herkomst belandt per direct op straat. Zo vergaat het ook de 25-jarige Farzat uit Iran. Het filmpje geeft een korte impressie van zijn leven op straat en de hulp vanuit de samenleving.

Bron: NRC

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s