Utrechtse school op de bres voor Afghaans gezin

In Utrecht is de St. Dominicusschool in actie gekomen tegen de verplaatsing van  een Afghaans gezin naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De school wil door middel van een petitie dit besluit terugdraaien.

Mansur bij het spandoek op school

De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft besloten dat het Afghaanse gezin per direct moet verhuizen naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel om daar te wachten tot er plaatsen vrijkomen in het uitzetcentrum in Katwijk. Vervolgens zou het gezin volgens het IND terug moeten naar Afghanistan om de uitspraak van de Raad van State over hun vluchtelingenstatus af te wachten. Het gezin woont al 9 jaar in de Utrechtse wijk Oog in Al. Ouders van leerlingen van de Utrechtse school, waar de 8-jarige zoon van het gezin op zit, vinden het ‘onmenselijk’ om een gezin per direct te confronteren met een dubbele verhuizing.

In de school van de 8-jarige Mansur hangt een groot spandoek en zijn enkele honderden handtekeningen gezet. De handtekeningen worden maandag aangeboden aan minister Leers en burgemeester Aleid Wolfsen. Het doel is om het Afghaanse gezin het besluit van de Hoge  Raad af te laten wachten in hun huidige verblijfplaats Utrecht.

Bron: RTV UtrechtMetro

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s