Twijfels rond zaak-Mauro

Er zijn twijfels ontstaan over de uitspraken van de Angolese asielzoeker Mauro. Vlak voordat hij zijn studievisum toegewezen kreeg, moest de jonge Angolees een verklaring afleggen over de mogelijke aanwezigheid van familieleden.

Mauro

Mauro verklaarde dat hij geen enkel contact meer had met zijn biologische moeder of ander familieleden. Maar minister Leers hoorde geruchten over de biologische moeder van de Angolees, die zou in Nederland wonen. Daardoor groeide het wantrouwen bij het ministerie van Immigratie en Asiel. Ook de gegevens die Mauro had afgegeven klopten niet. De jongen noemde zichzelf altijd Mauro Manuel terwijl in zijn paspoort de achternaam Estefao vermeld staat.

Uitspraken van minister Leers, die gepubliceerd zijn in de Telegraaf, zorgen weer voor veel commotie in de zaak Mauro. Volgens de krant zou de minister tijdens de Nieuwjaarslunch gezegd hebben dat Mauro de boel ‘aantoonbaar’ bedrogen zou hebben. Zijn woordvoerster ontkent deze geruchten.

De 18-jarige asielzoeker kwam in het nieuws door mogelijke uitzetting en werd onderwerp van een politiek debat. Uiteindelijk kreeg hij een studievisum toegewezen.

Bron: Parool

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s