Vooroordelen over Gabber

Vandaag de dag is Gabber nog steeds een gesloten wereldje. Langzaam maar zeker wordt het meer toegankelijker naar de buitenwereld toe. Veel mensen associëren het veel drugs en haat tegen iedereen die niet wit is. Dit is een compleet foutbeeld, het stereotype kan wel zo zijn. Maar als je echt verder zoekt kom je mensen tegen van allerlei lagen. Hoog opgeleiden, MBO, wit tot zwart, het maakt niet meer uit wat je achtergrond is, want je hebt samen dezelfde ‘liefde’ voor de muziek.

Het groepsgevoel is sterk aanwezig op Hardcore evenementen, vele spreken je gewoon aan om even een praatje te maken over koetjes en kalfjes. Sommige zijn al zover heen door de alcohol en drugs dat ze met grappigste verhalen komen aanzetten. Bijvoorbeeld, dat ze hun schildpad kwijt zijn en die nu aan het zoeken zijn.

Natuurlijk bijna in elke scene heb je ook wel de extreme kant, wat het vooral voor de anderen het verpest. Vooroordelen zijn zo geveild en overgenomen zonder dat men zelf erbij nadenkt. Zoals de bij skinheads vaak wordt gedacht dat ze Neonazi’s zijn, terwijl dat niet de oorsprong is. Maar ja, er zit altijd wel een rotte plek die de hele appel verpest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s