Punkmode toen

Punk rock kleding toen

Sprak men eind jaren 70 over punk rock dan sprak men over het uiterlijk. De kleding werd synoniem en symbool voor punk. Sinds de vroege jaren 70 verkochten Malcolm McLaren (manager van The Sex Pistols) en Vivianne Westwood zelfontworpen kleding in hun winkel. Punk rockers kochten er hun kleding: gescheurde kleding met spreuken en slogans, opgezette stukken, doffe kleuren en veel accessoires.
Gebruiksvoorwerpen werden als anti-sieraad gedragen: veiligheidsspelden, metalen kettingen, kroonkurken, scheermesjes en baby-spenen.

Van t-shirts werden de mouwen afgescheurd en er werden teksten op gekalkt. Broeken moesten zo strak mogelijk zitten en werden vaak door de chloor gehaald zodat er rare witte vlekken in kwamen.

En dan was er natuurlijk de haardracht. Meest opvallend was de hanekam: liefst zo hoog mogelijk met veel verschillende kleuren. Of het kapsel was juist heel erg kort – een afzetten tegen de tot dan populaire lange haardracht uit de hippietijd. Kapsels waren in de meest vreemde vormen geknipt met pieken, kale delen en getoupeerd haar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s