Ontstaan van de Gabberscene

Gabber of te wel ook Hardcore genoemd leeft nog steeds in Nederland, Engeland, Amerika, Duitsland, Zwitserland, België, Oostenrijk en Italië. Hedendaags zie je ze niet meer die kale koppen, de old school gabber is vrijwel verdwenen. Maar dat betekent niet dat de hele scene verdwenen is.

Gabber/Hardcore is weer een variant op House, laat in de jaren 80 was er een housescene vanuit Detroit die toen Amsterdam bereikte, Producers en Dj’s uit Rotterdam gaven hun eigen draai er aan. En zo was de eerste steen gelegd voor de Nederlandse Gabber scene. De Essentie van Hardcore is veel gebruik van drum&bass met een melodie. Die worden afgespeeld tussen de 150-200 bpm ( Beats Per Minute ).

Het werd razend populair onder de jongeren in de jaren 90. Je kon ze toen herkennen aan hun trainingspakken, kale koppen, Bomberjacks, Camouflage broeken en Nike Air Max. Het gebruik van drugs is geen taboe in de scene. XTC, GHB en alle andere geestverruimende middelen worden tijdens de evenementen gebruikt.

Hedendaags zijn er kleine feesten hier en daar. Op plakborden kom je posters tegen van feesten die worden gegeven. De bekendste Nederlandse Hardcore feesten zijn: Masters Of Hardcore ( M.O.H ), Thunderome, Defqon.1, Qlimax en Dominator.

Bronnen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s