Nederlanders overschatten aantal asielaanvragen

Vluchtelingenwerk Nederland heeft een opiniepeiling laten uitvoeren door Maurice de Hond. Daaruit blijkt dat 60 procent van de Nederlanders het aantal asielaanvragen overschat.

Opvallend was dat ruim 20% van de ondervraagden denkt dat er per jaar vijftigduizend asielaanvragen zijn terwijl er in werkelijkheid ‘maar’ dertienduizend aangevraagd worden. Op de vraag uit welke landen de meeste asielzoekers komen, noemt een kwart van de ondervraagden de landen Turkije, Egypte, Tunesie en Libie komen terwijl Vluchtelingenwerk Nederland vertelt dat een ‘handjevol’ asielzoekers deze landen als vaderland hebben. Ook weten Nederlanders niet om welke reden vluchtelingen asiel krijgen. Één op de vijf Nederlanders denkt dat mensen om economische redenen asiel krijgen en bijna tachtig procent denkt dat oorlog een reden is om asiel te krijgen. Directeur Dorine Manson verklaart dat dit niet het geval is. ‘Je moet aantonen dat je individueel gevaar loopt.’ De uitkomst van deze peiling heeft er voor gezorgd dat Vluchtelingenwerk Nederland een campagne is gestart om Nederlanders een reëel beeld te geven van vluchtelingen. De tsunami aan asielzoekers is volgens de organisatie aangepraat waardoor de bereidheid om vluchtelingen op te nemen in onze maatschappij steeds minder wordt.

Bronnen:

http://www.nu.nl/binnenland/2693975/aantal-asielaanvragen-overschat.html

http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3077281/2011/12/14/Zestig-procent-Nederlanders-overschat-toestroom-asielzoekers.dhtml

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s