DIY: iedereen moet het kunnen

DIY: Do It Yourself. Do It Yourself was een van de meest belangrijke leefregels van de punkers: alles moet je zelf kunnen doen. Dit gold ook voor de punk muziek.

De muziek voor de punk muziek zat zo ingewikkeld in elkaar dat het leek alsof je eerst jaren muziekles gehad moest hebben voordat je het kon spelen. De komst van de punk muziek veranderde dit totaal. Punk moest makkelijk, snel en simpel zijn.
Doordat het zo makkelijk, snel en simpel was kon iedereen het. Iedereen deed het dan ook; overal werden bandjes gevormd en iedereen wilde het proberen. Het grote voordeel van punk was dat je niet eerst een instrument moest leren bespelen: punk muziek bestond meestal uit 2, 3 of 4 gitaarakkoorden en als drummer kon je er gewoon een beetje op los slaan. Een goede stem was ook niet nodig. In punk muziek wordt er over het algemeen geschreeuwd en het maakte niet uit of het vals was.

De muziek was dan niet erg hoogdravend, de teksten gingen wel degelijk ergens over. Meestal waren de teksten zeer politiek getint en werd er geschreeuwd over de idealen van de punkers. Bekende punkbandjes zijn The Sex Pistols, The Ramones en The Clash. Deze bandjes hebben de punk muziek op de kaart gebracht.

Bronnen: Wikipedia, boek Break All Rules van Tricia Henry

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s