Kleding in de hiphopcultuur

Kleding speelt voor hiphoppers een belangrijke rol, het is een manier om je te onderscheiden en te laten zien dat je echte hiphopper bent. Daarnaast is hiphopkleding ook functioneel, in de ruime kleding kan je goed dansen. In het begin van de jaren 80 droegen hiphoppers voornamelijk sportschoenen, trainingspakken en honkbalpetten, de kleding die ze ook op straat droegen. Als de hiphop bekender wordt veranderd de kleding ook. De hiphoppers gaan spijkerbroeken dragen, sweaters met capuchon, baseball jacks, petjes en sportschoenen. Begin jaren negentig veranderd de kleding weer en dragen ze ook houthakkersblouses, wijde broeken, T-shirts en bodywarmers.
Naar mate de hiphop commerciëler wordt veranderd de kleding weer. Het geld en het succes moeten gezien worden. In clips dragen hiphoppers dure merkkleding, gouden sieraden en hebben ze grote auto’s. Het uiterlijk vertoon en de luxe worden steeds belangrijker in de commerciële hiphop. Ook starten sommige hiphoppers hun eigen kledinglijn waarmee ze authentieke straatkleding maken.
Bij niet of minder commerciële hiphoppers zijn de wijde broeken, sportschoenen, sweaters met capuchon en petjes nog altijd populair. Het belangrijkste van de hiphopkleding is nog steeds dat het gemakkelijk zit en dat je een eigen stijl hebt en je zo kunt onderscheiden als echte hiphopper.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s