Gedrag in de hiphopcultuur

Het kernwoord binnen hiphop is respect. Dat respect moet je verdienen, door je skills, je raps, de dans, je graffiti, kleding e.d. Een coole houding is ook erg belangrijk, je moet stoer doen maar wel rustig kunnen blijven in bijvoorbeeld een bedreigende situatie. Originaliteit is ook belangrijk, je moet jezelf zijn en je eigen ding doen. Daarnaast zijn hiphoppers vaak maatschappijkritisch en hebben ze respect voor anderen. Het groepsgevoel staat centraal, als hiphopper zit je vaak bij elkaar in een gang (groep), de samenhorigheid binnen zo’n gang is heel groot. De hiphoppers hebben onderling vaak heel veel voor elkaar over. Ook helpt hiphop jongeren vaak om een identiteit te ontwikkelen, ze hebben mensen om zich heen als voorbeeld.
Concurrentie is ook erg belangrijk is de hiphopcultuur. Beter zijn dan anderen in bijvoorbeeld rappen, breakdancen of graffitispuiten is een groot doel. Vooral beter zijn dan andere gangs is belangrijk. Het is de bedoeling om je tegenstanders te kunnen imponeren, vooral door je uitstraling, skills en kleding.
Oorspronkelijk was de hiphopcultuur heel clean, sigaretten en drugs waren taboe voor de hiphoppers. Maar doordat hiphop op de straat is ontstaan komt de drugs er al snel bij. Veel hiphoppers drinken alcohol en blowen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s